Basisgegevens

Landstalen Hindi (primair), Engels (geassocieerd) en andere
Hoofdstad New Delhi
Oppervlakte 3 287 263 km²
Munteenheid Indiase roepie
Inwoners 1.266.883.598 (2016)

Informatie

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.266.883.598 (2016) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. Wetenschappers voorspellen dat India in 2050 het meest bevolkte land van de wereld is.

India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten ervan liggen de Maldiven.
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay.

Bron: Wikipedia

Gemaakte reizen

Noord-India 2016

Op het einde van 2016 en enkele dagen in 2017 trok ik alleen naar het Noorden van India. In de eerste week bezocht ik ten Zuiden van New Delhi het stadje Orchha, Bharatpur met zijn vogelreservaat en Fatehpur Sikri en Agra voor de Taj Mahal. In de tweede week deed ik de Kuari Pass winter trekking in de Himalaya en bezocht ik Haridwar met de Ganges rivier. Op de heenreis had ik een lange tussenlanding in Abu Dhabi.

India
lees meer

Bezochte plaatsen