Haridwar is een van de zeven heilige steden van India. Vanuit New Delhi is Haridwar gemakkelijk te bereiken. Hieronder vind je informatie over Haridwar en de reis er naartoe.

Reizen van en naar Haridwar
Haridwar ligt ongeveer 210 km van Delhi. Vanuit Delhi kun je met de bus of de trein naar Haridwar. Als je met een kleine groep reist is een grote auto (in India met chauffeur) huren ook een betaalbare mogelijkheid.
Overal in Delhi vind je kleine reisbureaus waar je een busreis of autotrip naar Haridwar kunt boeken. Bij Connaught Place zul je zeker veel reisbureaus en autoverhuurders vinden.

Als je met de auto gaat zul je waarschijnlijk vroeg in de ochtend uit Delhi vertrekken. De rit van Delhi naar Haridwar duurt ongeveer vijf uur. Overnachten in Haridwar is goedkoper dan in Delhi of Mumbai.

In Haridwar ligt het treinstation tegenover het centraal busstation. Met de bus kun je naar de tempels rond Haridwar en naar plaatsen in de Himalaya als Mussoorie, Shimla en Dehradun. Met de trein kun je van Haridwar naar Rishikesh reizen.
Op het treinstation van Haridwar is een informatiecentrum waar je informatie kunt krijgen over het openbaar vervoer in Haridwar.

Haridwar aan de Ganges
Vlakbij Haridwar bereikt de rivier de Ganges vanuit de bergen en de vlaktes. Haridwar betekent Deur naar de Goden. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken deze heilige stad om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden en te bidden.

De Ganges gaat in verschillende stromen door en om de stad. Bij de meeste Ghats wordt vooral gebeden. In een aparte tak van de rivier vinden crematies plaats.

Bron: rugzaktrips

Gemaakte reizen

Noord-India 2016

Op het einde van 2016 en enkele dagen in 2017 trok ik alleen naar het Noorden van India. In de eerste week bezocht ik ten Zuiden van New Delhi het stadje Orchha, Bharatpur met zijn vogelreservaat en Fatehpur Sikri en Agra voor de Taj Mahal. In de tweede week deed ik de Kuari Pass winter trekking in de Himalaya en bezocht ik Haridwar met de Ganges rivier. Op de heenreis had ik een lange tussenlanding in Abu Dhabi.

India
lees meer

Het weer in Haridwar