Gelegen in het noordelijkste puntje aan de Golf van Aqaba ligt de badplaats Aqaba. Aqaba is zeker niet op veel toerisme ingesteld en op vrije dagen ziet men zelfs de plaatselijke bevolking nog gekleed “pootje baden “in zee, een beeld dat wij nauwelijks nog kennen. In down town zijn enkele souvenir winkeltjes, de souks en enkele gezellige restaurantjes (onze aanrader: Ali Baba restaurant in downtown Aqaba).

De smalle kuststrook heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer met 24 verschillende duikplaatsen. Men vindt hier drop-offs, grote koraaltuinen, en gezonde hoeveelheden vis, vooral de kleine soorten. 

Bron: wildwater.be

In het centrum zijn we zelf niet geweest aangezien dit niet veel zou voorstellen. De enige reden waarom wij naar Aqaba kwamen was om te snorkelen. Ik snorkelde al eerder in Egypte, Ecuador en Vietnam, maar ook Aqaba kan niet tippen aan de Rode Zee in Egypte. Maar als je in Aqaba bent of nog niet eerder gesnorkeld hebt in een topbestemming is snorkelen in Aqaba zeker wel de moeite.

Gemaakte reizen

Jordanië 2014

Some description

In 2014 reisde ik samen met 2 reisgenotes naar Jordanië voor 10 dagen. We huurden een auto om in deze korte tijd zoveel mogelijk van het land te zien. We bezochten tijdens onze rondreis Mount Nebo, gingen drijven in de Dode Zee, snorkelen in Aqaba, wandelen in Wadi Rum, Petra en Dana National Park en reden de Kings Highway af richting Madaba en de luchthaven.

lees meer

Het weer in Aqaba