Mount Nebo of Neboberg ligt ongeveer 817 meter boven zeeniveau en bevindt zich in het westen van Jordanië aan de rand van de Jordaanvallei en enkele kilometers ten zuidwesten van de stad Madaba. Het is volgens de Bijbel de plaats waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land, nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid. Deze plaats is van betekenis zowel voor joden als christenen als moslims. Volgens de joodse traditie bevindt het graf van Mozes zich op de berg. De christenen en moslims menen dat zijn lichaam aan de andere zijde van de Jordaan werd begraven.

Boven op de berg Nebo heeft men een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en het noordelijke deel van de Dode Zee. De berg zelf roept het beeld op van een Bijbels woestijnlandschap. De stad Jericho ligt aan de horizon; op een zeer heldere dag kan ook Jeruzalem van hier uit gezien worden.

Als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om Mount Nebo te bezoeken. Maar het is volgens mij niet zo spectaculair dat je het zeker gezien moet hebben.

Gemaakte reizen

Jordanië 2014

Some description

In 2014 reisde ik samen met 2 reisgenotes naar Jordanië voor 10 dagen. We huurden een auto om in deze korte tijd zoveel mogelijk van het land te zien. We bezochten tijdens onze rondreis Mount Nebo, gingen drijven in de Dode Zee, snorkelen in Aqaba, wandelen in Wadi Rum, Petra en Dana National Park en reden de Kings Highway af richting Madaba en de luchthaven.

lees meer

Het weer in Mount Nebo