Basisgegevens

Landstalen Kroatisch
Hoofdstad Zagreb
Oppervlakte 56 594 km²
Munteenheid Kuna
Inwoners 4 475 611 (2013)

Informatie

Zand, zee en zon : Kroatie, een land waar je kan genieten van zee, zand en zon, maar ook van bergen en wintersport, en kunst en cultuur in veel oude steden.

Ook kunst en cultuur : Van Umag in het noorden van Istrie tot in Dubrovnik in het zuiden van Kroatie vind je duizenden stranden, aanlegstijgers en alles wat een zonneklopper zich kan dromen. Maar tevens ook kunststeden als Pula met zijn amphitheater, Zadar, Split en natuurlijk ook Dubrovnik, de parel van de Adriatische kust.

Natuurparken : Landinwaards op minder dan een uur rijden vind je natuurparken zoals Risnjak in het Gorski Kotar gebergte. Plaatsen waar rust en natuur de kernwoorden zijn. Ook parken als Krka in Dalmatie of het als werelderfgoed beschermde park van de Plitvice meren zijn het bezoeken meer dan waard.

Meer landinwaards is er de hoofdstad van Kroatie, Zagreb, een "continentale" stad dichter aanleunend bij de sfeer van Oostenrijk-Hongarije. In Kroatie is er voor ieder wat wils.

Bron: Kroatie.org

Gemaakte reizen

Montenegro 2013

Some description

In 2013 trok ik met twee reisgenoten naar Montenegro voor een wandelvakantie. We bezochtten het Durmitor en Prokletije Nationaal Park, Skadar Lake, de baai van Kotor en ten slotte Dubrovnik in Kroatië. Een prachtige reis door misschien wel één van de meest ongerepte bergregio's van Europa.

lees meer

Bezochte plaatsen