Marrakech is een stad gelegen in het binnenland van Marokko. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor deze sprookjesachtige stad. Wie naar Marrakech vliegt die komt terecht in een positieve mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer voor toeristen en enorm veel verborgen parels. De mooiste plekken in Marrakech vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen. Achter de vaak nietszeggende gevels vind je de mooiste plekjes van Marrakech zoals fantastische hotels waar je je in Arabische sferen kunt laten verwennen en winkels die wat betreft decor niet onder doen voor een paleis.

In een stad als Marrakech zijn naast de vele bijzondere winkeltjes ook leuke en bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er een paar paleizen te bezoeken, parken te bezichtigen en is er heel veel sfeer op te snuiven. Voor wat meer geschiedenis en cultuur is er een voormalige koranschool te bezichtigen en kun je een bezoek brengen aan het naast gelegen museum van Marrakech. In deze stad met zijn verborgen parels wordt je telkens weer opnieuw verrast.

Bron: Marrakesh voor beginners

Gemaakte reizen

Marokko 2014

Voor de zomer van 2014 koos ik een groepsreis van Bootz naar Marokko, dit is de jongerenafdeling van Anders Reizen met vooral actieve reizen. Behalve enkele dagen in Marrakech bestond de reis uit een trektocht door het Toubkal nationaal park met als hoogtepunt de beklimming van de berg Toubkal. De top van deze Toubkal is de hoogste van Noord-Afrika en is 4167 meter hoog.

Toubkal
lees meer

Het weer in Marrakesh