Het Hoge Atlas gebergte snijdt dwars door Marokko en biedt niet alleen Afrikaanse wintersport oorden, maar ook traditionele Berber bergdorpjes en fascinerende wandeltochten in de zomer.

Het hoogste gebergte van Noord-Afrika loopt diagonaal door het zuiden van Marokko. Van de Atlantische kust bij Agadir naar de grens met Algerije.

Het bijna 1000 kilometer lange Hoge Atlas gebergte is een heerlijke bestemming voor wandelaars, wintersporters en cultuurliefhebbers.

Hoogste berg van Noord-Afrika: Toubkal

Witte toppen, oude bergdorpjes, uitgestrekte steppes, kolkende rivieren, vergeten valleien, groene akkers en imponerende watervallen. De Hoge Atlas herbergt het indrukwekkendste landschap van Marokko.

In de Berber taal heet het gebergte Idraren Draren, Berg der Bergen. Het hoogste punt is de 4165 meter hoge Toubkal. Dit is de hoogste berg van Noord-Afrika.

Toubkal hoort bij het Toubkal National Park, een wandelparadijs. Het ligt ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Marrakesh. Ook als dagtocht is het nationale park de moeite waard.

Bron: afrika.nl

Gemaakte reizen

Marokko 2014

Voor de zomer van 2014 koos ik een groepsreis van Bootz naar Marokko, dit is de jongerenafdeling van Anders Reizen met vooral actieve reizen. Behalve enkele dagen in Marrakech bestond de reis uit een trektocht door het Toubkal nationaal park met als hoogtepunt de beklimming van de berg Toubkal. De top van deze Toubkal is de hoogste van Noord-Afrika en is 4167 meter hoog.

Toubkal
lees meer

Het weer in Toubkal Nationaal Park