Huaraz is de hoofdstad van de Peruaanse regio Ancash in de Cordillera Blanca in de Andes. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Huaraz en het district Huaraz.

De stad is volledig ingesteld op de klimmers, er zijn veel klimwinkels en berggidsenbureaus. Huaraz ligt op 3090 meter aan de zuidkant van de Callejon de Huaylas en dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor de Cordillera Blanca en Negra. Voor wandelaars en klimmers zijn er veel faciliteiten en de meeste mogelijkheden kunnen bereikt worden in een paar uur rijden met eigen vervoer of minder dan een dag met het openbaar vervoer.

Het klimaat van Huaraz en de Cordillera Blanca is tropisch, maar niet warm. De maanden van november tot begin mei worden beschouwd als de regentijd met temperaturen die variëren van 20-25 °C. Mei tot september "Andean Summer" zijn de beste maanden om te bezoeken, maar zijn een beetje kouder (ca. 10-20 °C), en in principe zonder regen.

Gemaakte reizen

Peru 2015

In 2015 wilde ik tijdens mijn zomervakantie een echte droomreis maken. En bovenaan mijn verlanglijstje stond al jaren Peru, en dit jaar kwam het er eindelijk van! Ik trok samen met vijf reisgenoten voor drie weken richting Zuid-Amerika om trektochten te maken in de Cordillera Negra, Blanca en Huayhuash. Vanuit Huaraz deden we dagtochten naar Laguna 69, Laguna Churup en Laguna Wilcacocha. Daarna deden we het Huayhuash-circuit.

lees meer

Het weer in Huaraz