Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan zeven miljoen inwoners (2006) ook de grootste stad van het land. De stad, specifieker benoemd als Lima Metropolitana en door de Spanjaarden gesticht als Ciudad de los Reyes, is tevens hoofdplaats van de provincie Lima. Samen met het naburige Callao is het de grootste stedelijke agglomeratie van het land met ongeveer acht miljoen inwoners (in 2004). Lima-Callao is tevens de grootste stedelijke agglomeratie van de Zuid-Amerikaanse westkust.

Bron: Wikipedia

Nachtbussen

De meeste nachtbussen vertrekken buiten het centrum en niet op de meest veilige plaatsen ('s avonds of 's nachts). Ze hadden ons gewaarschuwd voor de veiligheid aan die bus terminals 's nachts, maar daar heb ik zelf niets van gemerkt. Wij waren er wel met 5 mannen.

Van en naar de luchthaven

De taxi is de enige optie. Er zijn wel busjes, maar die zijn niet voorzien voor toeristen met bagage.

Gemaakte reizen

Peru 2015

In 2015 wilde ik tijdens mijn zomervakantie een echte droomreis maken. En bovenaan mijn verlanglijstje stond al jaren Peru, en dit jaar kwam het er eindelijk van! Ik trok samen met vijf reisgenoten voor drie weken richting Zuid-Amerika om trektochten te maken in de Cordillera Negra, Blanca en Huayhuash. Vanuit Huaraz deden we dagtochten naar Laguna 69, Laguna Churup en Laguna Wilcacocha. Daarna deden we het Huayhuash-circuit.

lees meer

Het weer in Lima