Meer dan vijf eeuwen was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Vandaag is dat niet langer het geval, maar de stad ademt nog steeds een statige en elegante sfeer uit. Krakau wordt beschouwd als een van de belangrijkste, zoniet de belangrijkste toeristische trekpleister van het land. Dat dankt de stad aan zijn architecturele en culturele rijkdom die meer dan indrukwekkend is.

Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van historische gebouwen, kerken en herenhuizen. De oudste kerk van de stad dateert nog uit de 10de eeuw. In veel van die gebouwen zijn vandaag ofwel musea ondergebracht, ofwel winkels of restaurants en bars. Het oude stadsgedeelte is de plaats waar zowel inwoners van Krakau als toeristen graag en vaak vertoeven. Maar ook daarbuiten heeft Krakau heel wat te bieden. Zo kunt u heerlijk wandelen in de groene gordel rondom het centrum van de stad. Op uw weg ontmoet u trouwens indrukwekkende historische bouwwerken die een bezoekje zeker waard zijn.

Verder zijn er over de hele stad tal van kunstgalerijen en exposities te bezoeken en is Krakau een uitstekende plaats om ontspannend te winkelen. Het fijne aan Krakau is dat het centrum van de stad vrij compact is, waardoor u makkelijk alle bezienswaardigheden te voet kunt bezoeken. Gaat uw voorkeur toch naar het openbaar vervoer, dan kunt u makkelijk van het uitstekende tram- en busnetwerk gebruik maken.

’s Avonds bent u dan weer meer dan zoet in een van de vele gezellige bars en cafés die de beste bieren en heerlijke cocktails serveren. Ook wordt er tot in de vroege uurtjes gedanst in een van de vele, vaak in kelders gesitueerde clubs. Als u nog niet overtuigd bent, dan zult u dit misschien wel zijn als u weet dat Krakau door het Unesco Werelderfgoed tot een van de historisch belangrijkste steden ter wereld is uitgeroepen. Als dat niet nieuwsgierig maakt voor een citytrip!

Bron: Take a trip

Gemaakte reizen

Short-ski Polen 2017

Zakopane

Voor een short-ski koos ik samen met een kameraad niet voor het klassieke Frankrijk of Oostenrijk, maar het zuiden van Polen. In HET skidorp van Polen, genaamd Zakopane genoten we van het mooie en goedkope Poolse skipistes. Alvorens terug te vliegen bezochten we nog heel even Krakau.

De eerste dag gingen we naar het kleine skigebied Szymoszkowa ski centre op de rand van het centrum. Op dag 2 namen we de bus naar Harenda ski centre en op dag 3 de bus en kabellift naar het grootste gebied Kasprowy Wierch.

lees meer

Het weer in Krakau