Zakopane is een stad in het zuiden van Polen en telt ongeveer 30.000 inwoners. De stad ligt op 850 meter hoogte aan de voet van Mount Giewont (1984 m) in het Tatra gebergte en is dan ook in de zomer een geliefde plek voor wandelaars en in de winter een populair wintersportgebied.

Krupówki

Het centrum van Zakopane bestaat uit een hele lange straat, ulica Krupówki. Hier speelt het leven zich voornamelijk af. Aan deze straat bevinden zich heel veel souvenirwinkels, restaurants en pubs. Ten noorden van vind je het Tatra Museum, een museum over de regio. Ook zie je daar de Parish Church Of the Holy Family. Wie verder doorloopt,de ulica Koscieliska op, zal het Muzeum Stylu Zakopianskiego tegen komen, dat, hoe kan het ook anders, de typerende podhale bouwstijl van de stad laat zien.

Bron: Aroundtheglobe

Gemaakte reizen

Short-ski Polen 2017

Zakopane

Voor een short-ski koos ik samen met een kameraad niet voor het klassieke Frankrijk of Oostenrijk, maar het zuiden van Polen. In HET skidorp van Polen, genaamd Zakopane genoten we van het mooie en goedkope Poolse skipistes. Alvorens terug te vliegen bezochten we nog heel even Krakau.

De eerste dag gingen we naar het kleine skigebied Szymoszkowa ski centre op de rand van het centrum. Op dag 2 namen we de bus naar Harenda ski centre en op dag 3 de bus en kabellift naar het grootste gebied Kasprowy Wierch.

lees meer

Het weer in Zakopane