De Roemeense hoofdstad Boekarest is een plaats waar het verleden en het heden heel nauw samengaan. Overal waar je gaat en staat waart de geest van het verleden door de straten en over de pleinen. Ondanks het feit dat enkele branden en natuurrampen grote delen van de historische bouwwerken met de grond gelijk maakten, heeft een aanzienlijk ervan deel de rampen overleefd. Vandaag bepalen ze nog steeds een groot deel van het karakter van de stad.

Sinds de val van het communisme in 1989 is Boekarest als citytripbestemming een topper van formaat geworden. Liefhebbers van historische bouwwerken en cultuur zoeken de stad op om in haar sfeervolle straatjes te kunnen verdwalen. Naast de vele gebouwen, kan je heel uiteenlopende aspecten van Boekarest ontdekken in de vele musea die de stad rijk is. Het Historisch- en Kunstmuseum, het Bokrijkachtige openluchtmuseum en het George Enescu-museum, om er maar enkele te noemen.Om tot rust te komen kun je in een van de mooie stadsparken terecht, waar stadsbewoners en toeristen samenkomen om er te ontspannen.

Sinds de val van het communisme is de economie aan een opmars bezig en dat vertaalt zich onder meer in de vele lekkere restaurants en bistro’s die er de deuren openen. In Boekarest kan je bijna letterlijk elke internationale keuken proeven, van Aziatisch over Noord-Afrikaans tot Zuid-Amerikaans. Maar laat dat je niet tegenhouden om je ook te laten verrassen door de plaatselijke specialiteiten.

Verder staat Boekarest bekend als een fantastische stad om uit te gaan. Kies je voor een gezellige drink in een van de vele pubs en bars, of begeef je je liever op de dansvloer in een van de trendy clubs, het kan. Jazzfans kunnen in een van de jazzclubs met live muziek terecht en liefhebbers van vrouwelijk schoon zullen graag de stripteasebars opzoeken.

Boekarest, vroeger ook wel het Parijs van Oost-Europa genoemd, is ongetwijfeld een stad die voor elk wat wils heeft. Wacht dus niet langer, boek je citytrip en vertrek op ontdekking richting Roemenië.

Bron: Take a trip

Gemaakte reizen

Roemenië 2012

In 2012 maakte ik een rondreis van 2 weken door Roemenië met 2 reisgenoten. We vlogen vanuit Brussel naar Boekarest en ter plekke maakten we gebruik van treinen, bussen, boten en een huurwagen om door het land te reizen.

Roemenië
lees meer

Het weer in Boekarest