Barcelona is een grote stad onderverdeeld in meer district- of buurtartikelen, die lijsten over sightseeing, restaurants, nachtleven en slaapgelegenheden bevatten — overweeg om ze allemaal of slechts een gedeelte af te drukken.
Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië, en ook van de provincie Barcelona.

De stad had op 1 januari 2006 een inwonertal van 1.593.075, en in de metropool Barcelona, oftewel inclusief de voorsteden, wonen er 5.239.927 mensen. Door de inwoners wordt de stad vaak ‘Barna’ genoemd, niet te verwarren met ‘Barça’ wat op voetbalclub FC Barcelona slaat.

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de zogenaamde Costa del Maresme, welke 60 km ten noorden van de stad overgaat in de Costa Brava, die bekend staat als de mooiste kust van Spanje, en in het zuiden aan de Costa Daurada grenst. De stad ligt op slechts 160 kilometer afstand van de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën. Barcelona heeft diverse internationale evenementen georganiseerd die hebben bijgedragen aan een modern imago, en haar opnieuw op de wereldkaart hebben gezet.

De belangrijkste daarvan waren de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, en wat recenter, de Olympische Zomerspelen van 1992 en het Fórum (Universeel Cultureel Evenement) in 2004.

Bron: wikitravel

Gemaakte reizen

Barcelona 2017

In het voorjaar van 2017 tijdens een verlengd weekend in mei ging ik voor vijf dagen met mijn vriendin op citytrip naar Barcelona. We verbleven in Pensión 45 vlakbij de bekende Ramblas. Vanuit Zaventem vlogen we met Ryanair naar de luchthaven El Prat.

Barcelona
lees meer

Het weer in Barcelona