Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten vormt. Het is veruit het grootste emiraat van het land. Met een oppervlakte van meer dan 67 duizend kilometer behoort maar liefst 86% van de Verenigde Arabische Emiraten tot Abu Dhabi. Abu Dhabi ligt op het Arabische schiereiland en grenst aan de landen Saoedi-Arabië en Oman en aan de emiraten Dubai en Sharjah. In Abu Dhabi staan twee grote steden: Abu Dhabi en Al Ain. Andere plaatsen in Abu Dhabi zijn Ruwais, Masdar en Muzayri. De stad Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoewel een toenemend aantal mensen direct naar Abu Dhabi vliegt om daar een vakantie door te brengen, kiezen de meeste Nederlandse en Belgische toeristen ervoor om een vakantie in Dubai te vieren en van daaruit naar Abu Dhabi te reizen. Je hebt verschillende mogelijkheden om in één dag vanuit Dubai naar Abu Dhabi te reizen. Veel mensen kiezen hierbij voor een georganiseerde excursie naar Abu Dhabi of een gecombineerd hop-on-hop-off ticket voor Big Bus waarbij je de niet alleen langs de toeristische attracties van Dubai en Abu Dhabi komt, maar ook tussen beide steden kunt reizen.
De totale reistijd tussen Dubai en Abu Dhai bedraagt één tot twee uur en is vooral afhankelijk van je vertrek- en aankomstpunt.

Bron: abudhabivoorbeginners

Gemaakte reizen

Noord-India 2016

Op het einde van 2016 en enkele dagen in 2017 trok ik alleen naar het Noorden van India. In de eerste week bezocht ik ten Zuiden van New Delhi het stadje Orchha, Bharatpur met zijn vogelreservaat en Fatehpur Sikri en Agra voor de Taj Mahal. In de tweede week deed ik de Kuari Pass winter trekking in de Himalaya en bezocht ik Haridwar met de Ganges rivier. Op de heenreis had ik een lange tussenlanding in Abu Dhabi.

India
lees meer

Het weer in Abu Dhabi