Informatie, foto's, verslag van Milaan (Italië)

Como meer

Aangezien ik drie weken bouwverlof had en mijn vriendin maar 10 dagen, had ik nog enkele dagen verlof over om in mijn eentje er op uit te trekken en het Belgische regenweer achter te laten. Ik koos voor Lecco, aan het Comomeer en een kort bezoekje aan Milaan.

Informatie

Vluchtgegevens

Brussels Airlines - € 98,50

Brussels National Airport (11 juli 2017 - 06:20)
Milan Malpensa Airport (11 juli 2017 - 07u45)

Milan Malpensa Airport  (15 juli 2017 - 08:35)
Brussels National Airport (15 juli 2017 - 10:05)

Verslag

 • Dag 1 - Lecco & Monte Barro

  Mijn vlucht landde rond 8u ’s morgens op Malpensa airport in Milaan. Daar nam ik de trein naar het Garibaldi treinstation in Milaan. Daar nam ik de volgende trein naar Lecco. Alle uren van de treinen kan je hier vinden: http://www.trenord.it/en/.

  Aan het station van Lecco liet ik me oppikken door de eigenares van mijn guest house “My Room Center”. Dit een gezellige guest house met meerdere kamers en een gedeelde keuken en badkamer in een appartementsblok op wandelafstand van het centrum. Het wordt gerund door een enthousiaste en vriendelijke Italiaanse vrouw die zelf niet in het guest house verblijft. Ik had wel het geluk heel het appartement voor mij alleen te hebben aangezien er geen andere gasten verbleven. Middageten deed ik bij Chiosco Da Fritz, iets ten noorden van het stadje. Een ideale plek om rustig te lunchen of iets te drinken met uitzicht op het meer.

  Lecco

  Aangezien ik nog een hele namiddag had sprong ik binnen bij de tourist office in het centrum van Lecco. Hier kreeg ik gratis verschillende wandelkaarten mee van de regio. Voor deze namiddag koos ik voor de korte wandeling naar Monte Barro. Dit is een berg van 922 meter vlak naast het stadje. Ideaal voor een namiddagwandeling. Er zijn verschillende wandelpaden rond de Monte Barro. Ik koos voor het moeilijkste pad naar de top om daarna via de andere kant van Monte Barro terug te wandelen naar het stadje. Vanop deze wandeling heb je een knap uitzicht over Lecco en de meren in de regio.

  Monte Barro

  ’s Avonds ging ik na een lekkere pizza genuttigd te hebben op het dorpsplein (Piazza XX Settembre) foto’s nemen bij zonsondergang aan het meer. Lecco is dan ook erg mooi gelegen aan het Comomeer.

  Lecco

 • Dag 2 - Monte Resegone

  Op mijn tweede dag was het de bedoeling om een langere wandeling te maken. Het moest wel een wandeling zijn die met de bus bereikbaar was. Monte Resegone was dan de perfecte optie. Tickets voor de bus kan je kopen in krantenwinkels. Op de hoek van Piazza Stazione met Via Montello (hier is ook een kiosk waar je tickets kan kopen) nam ik de bus naar Funivia Piani d’Erna. Hier kan je de kabellift naar Piani d’Erna nemen. Van daaruit kan je gewoon een uitzichtpunt aandoen of iets eten in het restaurant. Maar er zijn vooral veel wandelpaden in de omgeving van Monte Resegone.

  Monte Resegone

  Het was mijn bedoeling om naar de top van Monte Resegone te wandeling, maar tijdens de afdaling van de dag ervoor had ik een serieus ontstoken knie opgelopen. En ik merkte al snel dat een lange afdaling geen optie was met een pijnlijke knie. Ik koos een alternatieve wandeling zonder al te veel hoogtemeters naar Rifugio Stoppani.

  Monte Resegone

 • Dag 3 - Bellano

  Het originele plan was om vanuit Piani Resinelli te gaan wandelen in de bergen. Maar aangezien dit niet mogelijk was met mijn pijnlijke knie zocht ik een plan B. En dit werd het gezellige dorpje Bellano aan het Comomeer. Ik nam de trein vanuit Lecco en bezocht het stadje zelf, de watervallen “Orrido di Bellano” en deed een korte wandeling naar de hoger gelegen kerk “il Santuario della Madonna delle Lacrime”. Van het pleintje voor de kerk heb je een prachtig uitzicht op Bellano en het Comomeer.

  Bellano

 • Dag 4 & 5 - Milaan

  's Morgens nam ik de trein naar Milaan (Garibaldi treinstation). Van daaruit wandelde ik naam mijn hotel (Hotel Arno). Een simpel hotel voor één nacht op wandelafstand van het station en het centrum in de wijk Lazzaretto.

  Milaan

  In Milaan bezocht ik volgende plaatsen:

  • Giardini Pubblici Indro Montanelli
  • Galleria Vittorio Emanuele
  • Arco della Pace
  • Castello Sforzesco
  • De kerk Santa Maria delle Grazie
  • Die Navigli (het Venetië van Milaan)
  • Duomo di Milano
  • Biercafé Isola della birra (een uitstekend biercafé)

  De volgende dag vertrok ik erg vroeg terug naar de luchthaven met de trein.

Landen

 • Italië

Bezochte plaatsen